FSB-touren

Spelare ute på FSB- touren/Seriespel

En ny spännande golfsäsong står för dörren. Vi kommer följa våra spelare och serielag och rapportera deras resultat.

JMI på Österåkers GK. Denna dag stämde verkligen inte spelet. Tjocka ruffar och mycket vind gjorde det svårt första rundan eftersom jag inte hade spelat in. 86-79 blev det till slut. Inte alls nöjd. Kom delad 23a på detta resultat. Vann gjorde Fredrik Hildebrand från Linköping med 148 slag.
// Richard Pettersson 

Omgång 3 av Skandia Tour. Spelade Riks på Högbo GK. Detta var en form av matchspel. Jag spelade dåligt första dagen men bra andra dagen. Tyvärr räckte det inte för avancemang denna gång. (Blev 5a i gruppen, 4 gick vidare) Kom på en delad 33e plats. Vann gjorde Gustaf Sjögren från hemmaklubben som jag förövrigt hade i min pool och förlorade med endast 0/1 mot. Gick de 9 nio på -1 men han gick -2.
// Richard Pettersson 

Tävling på en Dormytouren, en seniortävling som spelades över 36 hål på Gustavsviks GK. Första varvet gick väl varken bra eller dåligt. Blev till slut 77 (+5) Andra rundan fick avbrytas på grund av regn och åska. Jag hade spelat riktigt bra 19-27 och gått -1 innan tävlingen bröts. Jag hamnade på delad 21a plats. Vann gjorde Patrik Forssander från hemmaklubben på 67 slag.
// Richard Pettersson 

Andra omgången av Skandia Tour. Spelade på Gotland, närmare bestämt När GK. Spelade bra första dagen och var +2 efter 27 hål. Andra dagen blev misslyckad med +5 på 9 hål. Det blev totalt en delad 24e plats. Detta var jag väldigt missnöjd med. Vann gjorde Joakim Thorberg från Södertälje på totalt -1.
// Richard Pettersson 

Sebastian Skog spelade Skandia tour regional på Wäsby Gk. Han scorade 79-40(18+9). Det räckte till en femte plats. Notabelt är att unde de sista nio hålen på första rundan gick Sebastian 1 över par trots en trippel. Jesper Karlsson vann på +4.

Jag var och spelade årets första tävling på Kalmars Golfklubb, Skandia Tour Riks. Jag kände ingen press eftersom jag hade spelat ganska dålig golf innan tävlingen. Lördagen var kommen och jag skulle ut och spela första tävlingsvarven av de 2 som tävlingen bestod av. Jag började lite trevande med bogey, par, bogey. Sedan gjorde jag bara par fram till hål 8, ett par 5 på 440 meter. Slår en drive som är mitt i fairway och har bara ett järn kvar. Lägger den ca 5 meter från koppen och sänker eagleputten. Skönt! På par efter 9 hål. Sedan fortsätter jag bara med min par + en bogey, så jag ligger +1 efter 15 hål. Då kommer jag till det 16e där jag tyvärr gör en dubbelbogey. Sedan gör jag en bogey på 17 och par på 18. Men efter ett tag var jag ändå nöjd med mitt spel. Jag låg delad 9a efter första dagen.
Andra dagen blev tyvärr mycket, mycket sämre. Jag blev nog lite ivrig eftersom jag hade chans på en bra placering och slog bort mig lite. Det andra varvet landar till slut på 90 slag som jag verkligen inte vill komma ihåg som någon av de bättre rundorna i mitt liv. Jag slutar på 40e plats på 166 slag totalt. Vinner gör Robert Carlsson på 148. Han var från hemmaklubben. 

Tävling 2 för året. JMI på Mälarö GK. Här har jag inte något speciellt att nämna mer än att jag spelade hyfsat stabilt och höll mig någolunda på fairway. Tävlingen spelades över 36 hål och jag sköt 76-80 som innebar en 20e plats. Vann gjorde Niklas Häggkvist från Viksjö med 144 slag. // Richard Pettersson 

För någon / några veckor sedan åkte Mathias och Sebastian Skog iväg och spelade Skandia Tour Regional på Gumbalde (Gotland). Båda började med att spela bra första nio då de låg etta respektive tvåa. Mathias etta, Sebastian tvåa. Mathias låg på par och Sebastian ett över. Då började de skjuta ut sig och började göra en del bogeys, så Sebastian kom in på en 76:a (par 71) och Mathias kom in på en 74:a (ett slag från täten). Då skulle de ut nio till och de visste att om de skjuter någorlunda som på första nio (1 över och på par) skulle riksplatsen i princip vara klar. Då kom hål 3 för Mathias som är ett 90 meter kort par 3 hål. På något sett lyckas han få i en trippelbogey där och trodde att riksplatsen var körd. Sedan gick han 2 över dem sista hålen så han slutade på 74 – 40. Sebastian hade redan kommit in då och skjutit 41 på sista nio. Varken Mathias eller Sebastian trodde något av de skulle räcka innan ronderna för att ta en riksplats men Mathias resultat nådde till en delad 2:a plats på och riksplatsen var hans. Sebastian däremot kom delad 10:a 2 slag ifrån top 6 och därigenom 2 slag ifrån riks.